Van Gogh
Beogradska Arena
28.11.2009.
Organizator - Executive Pro

30. novembar 2009.

 
 
 
  Grupa Van Gogh 28. novembara 2009. godine održala je koncert za pamćenje. Početak je bio žestok i  pomalo je podsećao na koncerte u stilu legendarnih Deep Purple.

Zvonimir Đukić Đule je ušetao na binu sa velikim suncokretom koji je poklonio publici. Usledila je promocija albuma Lavirint. Zvuk je prosto eksplodirao i kao da su se u tom momentu raskidali okovi  svakodnevnice i skučenosti, tako da su stolice postale  nepotrebne. Svi su ustali i počeli da igraju i pevaju, poneseni  fenomenalno odsviranim numerama: "Lavirint", "Kidaš moj svet", "Kad znam da ne volis me", "Kiselina", "Aerodrom", "Pipi". Uz veliko učesće Srboljuba Radivojevića Srbe, bubnjara i Dejana Ilića, bas gitariste,  svirka je u pojedinim momentima bila toliko dobra da vokal gotovo nije ni trebao.

Frontmen grupe Đule maestralno je zabavljao publiku, animirajući je sve vreme, dopuštajući joj da učestvuje, peva, igra, družeći se s njom . Kao potpuni preokret eksplozivnoj rokerskoj atmosferi  nastupila je izvedba balade u kojoj se Đuletu pridružila Ksenija Simić, koja je u početku briljirala, pa se valjda od treme  i temperamenta samog Đuleta negde pred kraj zamorila. Užitak bi bio potpun da se dotična dama prepustila i oslobodila jer su pesma i neosporne mogućnosti njenog glasa na  početku iste mnogo više obećavale.

Sam kraj je bio pravi vrhunac večeri zbog brilijantne tačke Đuleta i bubnjara Srboljuba Radivojevića Srbe i naravno bisa u kome su se izdvojile pesme "Kolo" i "Neko te ima". I  sad kada se sabiraju utisci može samo da se kaže - svaka čast!
Izvanredno zamišljen i savršeno odsviran koncert, dobra komunikacija sa publikom koja se, uz dobru organizaciju, ludo zabavljala.

Van Gogh – samo napred!
Pokazali ste svima šta je pravi rokerski  koncert, na kome mogu da se zabave i mladi i rokeri  srednjih godina! 


tekst - Ivana Zeković
zahvaljujemo se produkcijskoj kuci Executive Pro i
fotografu dunji dopsaj na ustupljenoj fotografiji

 
 

koncerti

Fit
Livingroom, SKC
27.11.09.




Wovenhand
Dom omladine Beograda
25.11.09.




Johnny Winter
Dom omladine Beograda
24.11.09.




Diana Krall
Univerzalna sala, Skoplje
20.11.09.